fbpx

CLUB FITTING

Skräddarsydda klubbor anpassade efter dig

Skräddarsydda klubbor som är anpassade efter din unika svingrörelse och ditt spel.

Hos oss på WM Golf Academy har vi en ambition att alla klubbor i bagen ska ha ett eller flera specifika ändamål och kunna användas på ett bra och fungerande sätt. Givetvis kommer vissa klubbor i bagen alltid att vara favoriter men alldeles för många golfspelare har en eller flera klubbor i bagen som de inte använder av olika orsaker. Varje klubba ska helt enkelt förtjäna sin plats och inte bara finnas där för att alla andra har en. Med vår expertis och erfarenhet gör vi detta möjligt.

En Club Fitting handlar om utprovning av skräddarsydda klubbor, val av set make up men också en helhet i spelet där varje elev via denna process ska slå bättre och färre slag på golfbanan. Hos oss har du ett flertal alternativ på olika utprovningar, allt från en enskild klubba till alla 14 klubbor i bagen eller varför inte en Premium Club Fitting Experience.

En utprovning behöver inte alltid betyda köp av nya klubbor utan kan också handla om hur du använder klubban, inställning av loft, justering av dina metal woods hosel setting eller att bara checka av klubbans egenskaper så att allt fungerar som det ska i spelet på banan.

WM GOLFS CLUB FITTING ERBJUDANDE

En specifik Club Fitting bokas som en 50 minuters Club Fitting med William eller Wesley. Vid köp av custom klubbor över beloppsvärdet 10 000 kr så gör vi ett avdrag från utprovningspriset på 50%. Vid köp av custom klubbor över beloppsvärdet 15 000 kr så blir din club fitting kostnadsfri.

Club Fitting-Skaftutbud
Club Fitting - Teknologi
Club Fitting-SelectFit

Processen steg för steg

Under tillfället då vi träffar våra elever i studion hos på WM Golf Academy för att skräddarsy och individanpassa utrustning börjar vi alltid med en kort intervju. Vi har kort och gott ett samtal kring mål, ambitioner och vad som önskas förändras eller förbättras i spelet. Efter detta övergår vi till att titta på hur den befintliga klubban eller setet fungerar och därmed får vi en bra bild av vad vi har att utgå ifrån. Självklart beaktar vi också våra elevers teknik och fysiska förutsättningar och hur detta påverkar sättet att slå golfbollen.

Club Fitting-Processen

Club Fitting
– För bagens alla olika delar

Driver Fitting

Generellt går alla modeller numera väldigt långt och skapar en hög bollhastighet. Vår uppgift är att se till att den klubba och i de specifikationer vi kommer fram till ger en korrekt och effektiv bollflykt med en skön och trygg känsla. Och det viktigaste av allt, att klubban fungerar och levererar från tee ute på banan.

Tid: 50 minuter

Pris: 800 kr

Järn/Hybrid Fitting

Denna club fitting process påminner mycket om hur vi går till väga under en utprovning av en lämplig driver. Det som adderas i denna process är en helhet för att skapa både en bra bollflykt men också en passande längdkontroll mellan järnklubborna. 

Tid: 50 minuter

Pris: 800 kr

Wedge Fitting

Denna del av bagen är otroligt viktig. De bästa spelarna i världen lägger ner enormt mycket arbete kring detta spelmoment och är minutiöst noggranna i att varje wedge har exakt rätt egenskaper och är perfekt anpassad för att matcha olika typer av lägen. En wedge måste helt enkelt passa till fler än ett ändamål och användningsområde. Därför behövs en noggrann utprovning.

Tid: 50 minuter

Pris: 800 kr

Putter Fitting

I vår studio kan vi erbjuda individanpassade putters från flera olika varumärken. För många spelare är det ofta känsla och utseende som avgör vilken modell som väljs men det finns ett antal grundläggande och mycket viktiga egenskaper som också ska stämma gällande längd, loft, lie, grepp och balansen i putterhuvudet. Detta sammantaget för att vi ska kunna uppnå ett så bra resultat kopplat till bollstart och sikte. 

Tid: 50 minuter

Pris: 800 kr

Loft & Lie Fitting

För dig som spelar med smidda eller halvsmidda klubbor, alternativt för dig som vill matcha dina wedgar med resten av klubborna i bagen eller kolla av din putter erbjuder vi något vi kallar loft och lie fitting. Det innebär att vi först mäter upp vilken loft och lie alla dina 14 klubbor har. Därefter ser vi till att klubbornas specifikationer passar dina personliga förutsättningar baserat på svingteknik och kroppsmått.

Tid: 50 minuter

Pris: 800 kr

Club Fitting-Premium Club Fitting Experience

Premium Club Fitting Experience

För att upplevelsen och exaktheten ska bli så verklighetstrogen som möjligt i en Premium Club Fitting Experience har vi hela tiden tillgång till ett urval av Taylor Mades bästa bollmodeller under hela utprovningen. När vi provar ut järnklubbor och wedgar gör vi det i en kombination av studiomiljön inomhus med slag utomhus från riktigt gräs eller sand.

En Premium Club Fitting Experience bokas direkt på vår hemsida och du blir kort kontaktad därefter av din tränare, där förväntad tidsåtgång konsulteras samt bokning av starttid. Beroende på inriktning och tänkt antal klubbor som önskas tar en Premium Club Fitting Experience mellan 2,5 – 5 timmar med ett pris från 2 500 kr per person.

Boka Club Fitting här

Klicka på Club Fitting, välj din tränare och skriv under kommentarerna vad du önskar hjälp med.