fbpx

CLUB FITTING

Putter Fitting

I vår studio kan vi erbjuda individanpassade putters från flera olika varumärken. För många spelare är det ofta känsla och utseende som avgör vilken modell som väljs men det finns ett antal grundläggande och mycket viktiga egenskaper som också ska stämma gällande längd, loft, lie, grepp och balansen i putterhuvudet. Detta sammantaget för att vi ska kunna uppnå ett så bra resultat kopplat till bollstart och sikte.

Vi arbetar därför utifrån ett koncept som innefattar den absolut senaste teknologin från ForeSight GC Quad i kombination med vår kunskap och erafenhet.  Allt för att definiera spelarens optimala värden för ett repetitivt och stabilt putt stroke kopplat till processens olika delmoment.

Club Fitting-Putter Fitting

Hur går en Putter Fitting till?

Det inledande steget i denna process är att vi på individuell basis med alla våra elever gör en putt stroke screening för att få en första uppfattning av hur eleven vid uppställningen siktar och sätter bollen i rullning mot målet. Detta är en form av tekniklektion som sedan leder oss in i fittingprocessen då vi här får en bild av hur den befintliga puttern och tekniken som används matchar spelarens faktiska behov. För den nya putterns sammansättning ser vi sedan till att hitta rätt huvudform, loft, lie, skaftlängd, eventuell siktlinje och skaftinfästning för att få rätt face rotation i kombination med face hang, dvs hur klubbhuvudets designstil och skaftinfästning naturligt skapar en square position vid bollträffen.

Det avslutande momentet är att använda elevens data från putt stroke screeningen tillsammans med en helt individanpassad putter för att stimulera till en teknik byggd kring elevens biomekaniska förutsättningar för en naturlig uppställning, sikte och putt stroke.

WM GOLFS CLUB FITTING ERBJUDANDE

En specifik Club Fitting bokas som en 50 minuters Club Fitting med William eller Wesley. Vid köp av custom klubbor över beloppsvärdet 10 000 kr så gör vi ett avdrag från utprovningspriset på 50%. Vid köp av custom klubbor över beloppsvärdet 15 000 kr så blir din club fitting kostnadsfri.

Tid: 50 minuter

Pris: 800 kr

Boka Putter Fitting här

Klicka på Putter Fitting, välj din tränare och skriv under kommentarerna vad du önskar hjälp med.