fbpx

Processen steg för steg

Vår Club Fitting process steg för steg är en total Game Fitting

Under tillfället då vi träffar våra elever i studion hos på WM Golf Academy för att skräddarsy och individanpassa utrustning börjar vi alltid med en kort intervju. Vi har kort och gott ett samtal kring mål, ambitioner och vad som önskas förändras eller förbättras i spelet. Efter detta övergår vi till att titta på hur den befintliga klubban eller setet fungerar och därmed får vi en bra bild av vad vi har att utgå ifrån. Självklart beaktar vi också våra elevers teknik och fysiska förutsättningar och hur detta påverkar sättet att slå golfbollen.

Den direkta anpassningen av golfklubban startar med att vi först bestämmer rätt skaftlängd och lievinkel. Nästa viktiga steg är att bestämma klubbmodell, därefter skaftflex, skaftvikt, och flexpunkt.  Allt för att vi ska kunna kombinera ett specifikt klubbhuvud med ett specifikt skaft för test i skarpt läge. Vi har ett enormt stort och brett utbud av klubbmodeller och skaftvarianter från TaylorMade, Cobra, SIK Putters, Fujikura, LA Golf Shafts, BRAVA, Stability Shaft och Wishon Golf. Detta gör att vi garanterat hittar en kombination som är optimal för varje elevs individuella och unika behov. Det som avrundar processen i vår Club Fitting är att bestämma greppmodell och set make up, vilket är den mix av klubbor som ska ner i bagen så att alla klubbor fyller en given funktion. Avslutningsvis ger vi också ett par viktiga råd kring vilken bollmodell som har de egenskaper som bäst matchar det samlade behovet ute på golfbanan.

Under en Club Fitting använder vi oss av mätvärden från Foresight GC Quad så vi snabbt och enkelt kan analysera data kring våra elevers sving-, klubb- och bollhastighet. 

Club Fitting - Teknologi

Kroppens rörlighetsförmåga analyseras via ett separat och individuellt screeningstest via mjukvaruplattformen Kinexit och Sportsbox 3DGolf. Dessa fakta kombineras sedan med elevens egen feedback och känsla från testerna samt vad våra tränade ögon uppfattar när vi ser eleven slå.

All tänkbar teknologi finns på plats, då vi inte lämnar något åt slumpen.

I akademins studio har vi alltid full tillgång till den senaste teknologin samt en mängd viktiga och pedagogiska hjälpmedel. De olika analysverktygen gör att vi snabbt och enkelt kan definiera viktiga mätvärden kring exempelvis sving-, klubb- och bollhastighet eller kroppens förutsättningar till rörelse, kraft och stabilitet.

Avslutningen är en garanti för trygghet

Efter det att vi till slut lämnat ut och levererat det vi skräddarsytt fortsätter självklart vår uppmärksamhet på varje enskild elev. En sista extra justering, förklaring eller hjälpande hand ingår självklart i vår service.

Vår ambition är att varje elev ska slå färre slag efter mötet med oss.

WM GOLFS CLUB FITTING ERBJUDANDE

En specifik Club Fitting bokas som en 50 minuters Club Fitting med William eller Wesley. Vid köp av custom klubbor över beloppsvärdet 10 000 kr så gör vi ett avdrag från utprovningspriset på 50%. Vid köp av custom klubbor över beloppsvärdet 15 000 kr så blir din club fitting kostnadsfri.