fbpx

CLUB FITTING

Wedge Fitting

Club Fitting-Wedge Fitting

Denna del av bagen är otroligt viktig. De bästa spelarna i världen lägger ner enormt mycket arbete kring detta spelmoment och är minutiöst noggranna i att varje wedge har exakt rätt egenskaper och är perfekt anpassad för att matcha olika typer av lägen. En wedge måste helt enkelt passa till fler än ett ändamål och användningsområde. Därför behövs en noggrann utprovning.

Vi erbjuder wedgar från båda våra stora klubbvarumärken men vi har valt ut ett speciellt brett och djupt testsortiment av TaylorMade. Detta grundar sig i en linje wedgar med ett av marknadens mest omfattande utbud av loft, olika sulor, alternativ på bounce och valmöjlighet av önskad finish.

Men hur går en Wedge Fitting till?

Till skillnad från det mesta vi gör kopplat till club fitting som vanligtvis utgår från vår studiomiljö går vi i detta fall gärna utanför studions väggar och till den miljö och underlag där wedgar används. Runt green och i bunkersand görs denna utprovning allra bäst. Men, vi inleder i studion för att mäta loften och värdera slaglängden med de befintliga järnklubborna och därefter bestämmer vi hur många wedgar spelaren ska ha samt vilka loft som passar bäst. Detta för att ha rätt längdskillnad i övergången mellan järnsetets klubbor och den nya uppsättningen wedgar. Ett annat mycket viktigt område vi checkar av är att de nya wedgarna har korrekt lie i förhållande till uppställningen. 1-2 graders fel lie ger ett sidfel på 5-7 meter vid ett normalt wedgeslag. 

Sedan går vi ut och testar vilken typ av sula och bounce varje enskild wedge ska ha. Sulans utformning och dess bounce påverkar hur klubban kommer att reagera när den träffar marken. En klubba med bredare sula och med mycket bounce tenderar att studsa mer mot underlaget medan en klubba med smalare sula och mindre bounce kommer mer att gräva ner bladet i underlaget. Med hjälp av rätt loft, lämplig sula och bounce på varje wedge ser vi till att få fram en bollflykt och ett spinntal som gör att spelet in mot green blir både säkrare och mera exakt. Som avslutning kan vi sedan i vår verkstadsdel i studion göra en personlig stamping på baksidan av bladet, precis som många tourspelare väljer att göra.

WM GOLFS CLUB FITTING ERBJUDANDE

En specifik Club Fitting bokas som en 50 minuters Club Fitting med William eller Wesley. Vid köp av custom klubbor över beloppsvärdet 10 000 kr så gör vi ett avdrag från utprovningspriset på 50%. Vid köp av custom klubbor över beloppsvärdet 15 000 kr så blir din club fitting kostnadsfri.

Tid: 50 minuter

Pris: 800 kr

Boka Wedge Fitting här

Klicka på Wedge Fitting, välj din tränare och skriv under kommentarerna vad du önskar hjälp med.